Hitta rätt bindning

Köpguide skidbindning

Rätt bindning som passar din åkstil och känsla kan höja upplevelsen och komforten. Här kan du ta del av vår köpguide om vilka skidbindningar som vi erbjuder och rekommenderar. 

Jörnkängan med Epok-bindning bred. Höger.

Epok-bindning

Den bindning som vi varmast rekommenderar och som vi säljer mest av till våra Tegsnässkidor är Epok-bindningen. Den är stadig, följsam och ger en skön och pålitlig åkning. Bindningen passar mer eller mindre alla kängor och stövlar på marknaden och finns i två bredder.
Den smalare, röda bindningen passar något mindre storlekar, och den bredare, blå bindningen passar större storlekar. Använder du Jörnkängan brukar den bredare, blå bindningen vara lämplig från storlek 43 och uppåt och den smalare, röda bindningen är lämplig upp till storlek 42. (Observera att rekommendationen kan skilja för andra skotillverkare.)
När du väljer typ av Epok-bindning bygger valet på skostorlek och inte skidans bredd. Både den bredare och smalare Epok-bindningen fungerar perfekt till samtliga Tegsnässkidor, oavsett skidbredd.
Vid nyköp går det att beställa Epok-bindningen färdigmonterad på skidorna direkt från vår fabrik.

stovelbindning monterad 9020

Stövelbindning

Stövelbidningen är en typ av kabelbindning med en ställbar stramare som spänner åt skon. Stövelbindningen är precis som namnet avslöjar lämplig för olika sorters stövlar. Det går även att använda kängor i bindningen. Värt att notera är att tåjärnet är fast och inte rörligt eller ställbart. Köper du en stövelbindning till ett nytt par Tegsnässkidor kan du beställa bindning och skidor färdigmonterade från fabrik.

Telemarksbindning 925

Telemarksbindning

För dig som vill åka telemark med Tegsnässkidorna erbjuder vi en klassisk telemarksbindning som kan monteras på skidorna. Bindningen är av typen NN75 och levereras komplett.

Upptag för Öla-bindning

Ölabindning

Öla-bindningen är en äldre och mer sällsynt typ av bindning. Bindningen löper igenom skidans midja i en genomgående slits. Bindningen levereras komplett med alla detaljer. Upptagning av hål i skidan beställs separat.