Vid funderingar

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret på din fråga kan du även kolla under menyn Tips och råd där vi samlat sidor med guider, skötselråd och monteringsanvisningar. Om du inte får svar på det du söker är du välkommen att kontakta oss. Se längst ned på sidan.

Jörnkängan finns i storlek 36-48. Alla kängor från Jörnkängan är handgjorda och storlekarna är exakta, därför är det viktigt att mäta foten noggrant för att få rätt storlek. Följ vår guide för att välja rätt storlek eller kontakta oss om du känner dig osäker.

Här hittar du storleksguiden för Jörnkängan

Nej, det behöver du inte. Utformningen av Jörnkängan är anpassad för att man ska kunna ha en extra socka i kängorna.

Nej, det är absolut inget krav! Dock så är Jörnkängan alldeles utmärkt tillsammans med vår Epok-bindning.

Tegsnässkidan passar till flera sorters bindningar, kängor och stövlar. Välj den lösning som känns mest bekväm och stabil för dig.

Ett bra tips är att läsa guiden om våra olika bindningar

Våra Tegsnässkidor med Bankiraywood-sula, även kallad "rödsula" är omtyckta tack vare sin hårda sula. Träslaget är hårdare än björk och klarar exempelvis skare bättre. Dessutom behöver man enbart olja in rödsulan för att behandla den på rätt sätt. Det gör denna skida enklare att underhålla.

Att tjära in skidorna gäller enbart för våra skidor med björksula (Bankiraywoodskidorna oljas in). Bästa tillfället att tjära in björkskidorna är under våren, efter säsongen är över och vårsolen gassar. Då kan du tjära in skidorna och låta tjäran bränna in ordentligt så kommer den följande skidsäsongen att bli fantastisk!

Absolut det går bra att använda vilken valla du vill. Vår rekommendation är att Tegsnässkidor med björksula tjäras in en gång per år under våren när solen gassar och säsongen är över.

Bankiraywood-skidorna, även kallad "rödsulor" oljas in varje år. De behöver normalt sett inte vallas mer än så.

Använder du Jörnkängan brukar den bredare, blå bindningen vara lämplig från storlek 43 och uppåt och den smalare, röda bindningen är lämplig upp till storlek 42. (Observera att rekommendationen kan skilja för andra skotillverkare.)


När du väljer typ av Epok-bindning bygger valet på skostorlek och inte skidans bredd. Både den bredare och smalare Epok-bindningen fungerar perfekt till samtliga Tegsnässkidor, oavsett skidbredd.

Stövelbindningen passar bäst till de flesta vinterstövlar. För Jörnkängan rekommenderar vi alltid Epok-bindningen. Epok-bindningen finns i två utföranden, en något smalare (den röda modellen) som passar Jörnkängor upp till storlek 42 och en bredare (den blå modellen) för Jörnkängor från storlek 43 och uppåt.

Absolut, det går bra. Vi har stighudar i vårt eget sortiment som du hittar under menyn Tillbehör, eller via följande länk: Stighudar till Tegsnässkidan.

Du kan alltid ringa alternativt maila oss och fråga hur tillgången på skidor är och när de som är slut i lager återkommer.

Du får ett meddelande på SMS eller till din e-postadress när dina produkter levereras.

Om du undrar något över din leverans är du alltid välkommen att höra av dig till oss för mer information.

Kontaktuppgifter

För produkt och orderfrågor:

info@tegsnasskidan.se

Tel: 070-525 03 65